نکاتی درباره صادرات سیب

نکاتی درباره صادرات سیب

سیب، میوه‌ای بسیار خوشمزه و مفید است که روی درختان مناطق عمدتا معتدل در سراسر جهان رشد می‌کند. این میوه به ‌عنوان یکی از رایج‌ترین میوه‌ها، برای تهیه کیک، پای سیب و شراب‌های حاصل از تخمیر سیب استفاده می‌شود و محبوبیت آن امروزه صادرات سیب را در سراسر جهان گسترش داده است.

سیب یکی از مهم‌ترین میوه‌های تولید شده در جهان است. چین، آمریکا و اروپا 3 کشور با بالاترین تولید سیب هستند. مطابق با کشاورزی این کشورها، چین با تولید سالانه 44 میلیون تن سیب، بزرگ‌ترین تولیدکننده سیب است. امروزه در مجموع، فروش جهانی سیب صادراتی به ارزش 7.5 میلیارد می‌رسد.

در طول 5 سال گذشته ارزش صادرات سیب در جهان با نرخ -8.8٪ کاهش ‌یافته است. با در نظر گرفتن تمام قاره‌ها، اروپا دارای بالاترین ارزش در صادرات سیب است. پس از اروپا، صادرکنندگان آسیایی (عمدتا هند و چین) با 24٪ از کل جهانی در رتبه دوم در صادرات سیب قرار گرفته‌اند.

اگر می‌خواهید در مورد صادرات سیب از ایران، واردات و صادرات سیب در کشور، تجارت صادرات سیب و… بدانید، تا پایان این مقاله همراه گروه بازرگانی کیان باشید.

کشورهای صادر کننده سیب در جهان

سیب که منشا آن آسیای مرکزی است، هزاران سال است که در سراسر کره زمین مصرف می‌شود و در چندین اساطیر و مذاهب اصلی در طول اعصار و همچنین در سنت‌های یونانی، اروپایی، مسیحی و نورس به‌ عنوان میوه محبوب استفاده شده است.
در حالی‌ که چین بیشترین آمار صادرات سیب را در جهان دارد، ایالات متحده با ارزش صادراتی بیش از یک میلیارد دلار، در فهرست 10 کشور صادرکننده سیب در جهان قرار گفته است.

در ایالات متحده، سیب دومین میوه پرمصرف است. 2500 نوع سیب در ایالات متحده به همراه دسر سیب، و بسیاری دیگر پرورش می‌یابد. این سیب‌ها همچنین به لطف صادرات منبع عظیمی از سود مالی هستند.

ویژگی‌های یک سیب ایده‌آل برای صادرات

ویژگی‌های یک سیب ایده‌آل برای صادرات

استاندارد هر سیب صادراتی 180 گرم تا 200 گرم، مخروطی کوتاه با سطح طلایی است. سیب قرمز سبک، با طرح راه‌راه پهن است، شکل این میوه‌های صادراتی فوق‌العاده طبیعی است.

سیب‌های صادراتی اغلب درشت و آبدار هستند و به همین دلیل مورد توجه مشتریان بیشتری قرار می‌گیرند. این میوه، روی درختان برگ‌ریز کشت می‌شود. ارتفاع درختان بین 10 تا 40 فوت خواهد بود. قسمت تاج آن‌ها گسترده است و شاخه‌های زیادی دارد.

سیب به‌خوبی در خاک لومی، عمیق و زهکشی خوب رشد می‌کند. مقیاس pH بین ۶ تا ۷ برای کشت و صادرات سیب خوب است. سیب به طور کامل در خاک‌های مختلف رشد می‌کند.

نکات صادرات سیب

نکات صادرات سیب

دمای محیط

با صادرات سیب مشخص شده است که هر چه دمای این میوه بالاتر باشد، به دلیل نرم شدن و سرعت تنفس بالای میوه کیفیت آن کاهش می‌یابد.

به‌ خاطر داشته باشید که سیب در دمای 4 درجه سانتیگراد دو برابر سریع‌تر از 0 درجه سانتیگراد تجزیه می‌شود.
در دمای 15 درجه سانتیگراد بیش از 6 برابر سریع‌تر تجزیه می‌شوند. دمای نگهداری بهینه سیب به نوع آن بستگی دارد، اما همه آنها در محدوده 1- تا +4 درجه سانتیگراد قرار دارند.

بسته‌ بندی مناسب

در طول فرآیند صادرات سیب، این میوه‌ها از طریق تسمه نقاله به محل بسته‌بندی فرستاده می‌شوند. در طول مسیر، میوه‌های جداگانه توسط ماشین برچسب‌گذاری می‌شوند. سپس میوه‌ها با دست یا توسط یک ربات بسته‌بندی در سینی‌ها یا کیسه‌ها قرار می‌گیرند و سپس در جعبه‌ها قرار می‌گیرند. لازم است بدانید که در روند فرآیند صادرات سیب، سیب‌ها معمولا بر اساس اندازه بسته‌بندی می‌شوند.

مراحل اولیه در بسته‌بندی سیب‌ها ابتدا سیب‌ها از انبار معمولی یا اتمسفر کنترل شده خارج می‌شوند، زمانی که زمان بسته‌بندی یا تنظیم اولیه است. اگر این مرکز از حمل‌ونقل آبی استفاده کند، سطل‌های سیب در یک مخزن آب غوطه‌ور می‌شوند، جایی که میوه‌ها به سمت تسمه نقاله شناور می‌شوند. اگر تاسیسات از بارگیری خشک استفاده می‌کند، سطل‌های پر به طور مستقیم بر روی تسمه نقاله قرار می‌گیرند.

سیب‌ها سپس به خطوط مرتب‌سازی منتقل می‌شوند، جایی که پرسنل آموزش‌ دیده میوه‌های پوسیده (اگر قبلا برداشته نشده‌اند)، معیوب، آسیب‌دیده و کم اندازه را جدا می‌کنند و دور می‌اندازند.

این ها به‌ عنوان قاتل در صادرات سیب نامیده می‌شوند. نیش حشرات، پوسیدگی و آفتاب‌ سوختگی شدید همگی از جمله مواردی هستند که این میوه‌ها را از بین می‌برند.

در این مرحله از بسته‌بندی، میوه‌های بسیار کوچک برای دفع یا احتمالا برای پردازش جدا می‌شوند. سپس سیب‌ها به مرحله تمیزکردن (خیساندن در آب حاوی مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده مناسب مواد غذایی)، شستشو با آب و خشک‌ کردن فرستاده می‌شوند.

حمل‌ و نقل

بدیهی است که حمل‌ونقل یک عامل مهم در صادرات سیب است با توجه‌ به این که میوه‌ها و سبزیجات خیلی سریع خراب می‌شوند باید در محیط مناسب قرار بگیرند. میوه‌های صادراتی حتما باید با ماشین‌های یخچال‌دار حمل شوند. در طول حمل‌ونقل باید از خارج‌ شدن سیب‌ها از محدوده دمایی جلوگیری کرد.

صادرات سیب در ایران

صادرات سیب از ایران

ایران همه‌ ساله محصولات کشاورزی تازه را به کشورهای متعددی در سراسر جهان صادر می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به عراق، هند و روسیه اشاره کرد. به گفته سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، کشور ما در سال گذشته 884 هزار و 798 تن سیب به ارزش 326 میلیون و 668 هزار دلار به 27 کشور جهان صادر کرده است و یکی از کشورهای مهم در صادرات سیب شده است.
عراق، روسیه، افغانستان، هند و امارات پنج خریدار اصلی سیب صادراتی ایران هستند.

در آخر

سیب‌هایی که از دانه رشد می‌کنند با سیب‌های والدین بسیار متفاوت هستند و میوه حاصل اغلب فاقد ویژگی‌های مطلوب است. به‌ طور کلی ارقام سیب از طریق پیوند کلونال روی پایه تکثیر می‌شوند. درختان سیبی که بدون پایه رشد می‌کنند، بعد از کاشت، بزرگ‌تر و دیرتر به میوه تبدیل می‌شوند. از پایه برای کنترل سرعت رشد و اندازه درخت حاصل استفاده می‌شود که امکان برداشت آسان‌تر را فراهم می‌کند.

در ایران کاهش موانع تجاری، هزینه‌های حمل‌ونقل و زمان سفر به همراه بهبود روش‌های نگهداری کالاهای فاسدشدنی، سرمایه‌گذاری در پایانه‌های تخصصی بنادر و گسترش بازارها، موجب رشد چشمگیر تجارت میوه از جمله صادرات سیب و سبزیجات تازه شده است.

در این مقاله ما به بررسی صادرات سیب و تمام آن چه شما عزیزان لازم است بدانید پرداختیم.

No comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *